Hoe update ik de oude versie van FilterNet naar de nieuwste versie van FilterNet?

Let op: wanneer u een abonnement heeft aangevraagd voor Windows computers, dan is het niet meer mogelijk met uw IP-adres in het serviceweb FilterNet te komen. U moet dan overstappen op de nieuwe versie van FilterNet.

Voer onderstaande stappen uit om de oude Filternet versie (via uw ip-adres) te upgraden naar de nieuwe versie.

1. Deactiveer het oude Filternet.

Wanneer u Windows Vista of Windows 7 gebruikt, kunt u het oude Filternet alleen deactiveren als u uw computer opstart is in de veilige modus met netwerkmogelijkheden. Dit doet u door vóór het opstarten van Windows op de toets ‘F8’ te drukken. Selecteer in het menu dat verschijnt vervolgens de veilige modus met netwerkmogelijkheden.
Laat uw computer opstarten en open vervolgens uw browser.

Internet Explorer:
- Klik in het menu ‘Extra’ (Tools) de optie "Internetopties"
- Kies het tabblad ‘Verbindingen
- Kies dan de optie ‘LAN-instellingen
- Hier ziet u een aantal opties die aan- en uitgevinkt kunnen worden. Zorg ervoor dat alle opties zijn uitgevinkt.
- Klik op: ‘OK
- Klik nogmaals op: ‘OK’

Mozilla Firefox:
- Klik in browser Firefox in het menu ‘Extra’ de optie ‘Opties
- Ga in het tabblad ‘Geavanceerd’ en klik op het tabblad ‘Netwerk
- Klik achter verbinding op ‘Instellingen
- Selecteer de optie ‘Geen proxy
- Klik op: ‘OK
- Klik nogmaals op: ‘OK’

Google Chrome:
- Klik bovenin de navigatiebalk op het 'steeksleutel'-icoontje
- Kies dan de optie ‘Opties
- Kies dan het tabblad 'Geavanceerde opties'
- Kies dan de optie ‘Proxyinstellingen wijzigen’
- Kies dan de optie ‘LAN-instellingen
- Hier ziet u een aantal opties die aan- en uitgevinkt kunnen worden. Zorg ervoor dat alle opties zijn uitgevinkt.
- Klik op: ‘OK
- Klik nogmaals op: ‘OK

Voor Safari op Mac:
- Open Apple Safari
- Klik in de menubalk op 'Safari' en ga naar '(Systeem)voorkeuren'
- Ga naar de tab 'Geavanceerd'
- Klik achter 'Proxy's' op 'Instellingen wijzigen...'
- Haal het vinkje weg bij 'Webproxy gebruiken (HTTP)'
- Klik op 'OK', vervolgens op 'Pas toe'.
- Sluit alle tabbladen en vesters van Safari om te voltooien.

2. Installeer nieuwe versie Filternet.

Ga naar de installatie-pagina van Filternet en kies het juiste besturingssysteem van het apparaat waar FilterNet op geïnstalleerd moet worden.
Volg vervolgens de stappen in de tekst en/of de instructievideo om de nieuwe FilterNet te installeren.

U kunt nu met behulp van het gebruikersbeheer aanpassingen maken op het basisfilter