Hoe kan ik de Filternet software voor Windows updaten?

Verouderde FilterNet software kan ervoor zorgen dat uw filter niet (naar behoren) werkt. Het is daarom belangrijk om de meest actuele Filternet versie te gebruiken.

Vanaf FilterNet versie 1.4.0 wordt er automatisch op FilterNet updates gecontroleerd wanneer de computer opnieuw wordt opgestart. Gaat er iets mis met de automatische update? Meld dit dan bij onze helpdesk op het e-mailadres: helpdesk@filternet.nl en voer handmatig een update uit.

FilterNet voor windows updaten

Bij de auto update dient u de onderstaande stappen uit te voeren.

1. Er wordt gevraagd of u de Filternet software wilt updaten klik op Ja. Daarna wordt de installatie gestart.
  2. Klik op: volgende.
  3. De update wordt nu uitgevoerd. Klik wanneer de update is afgerond op: voltooien.
  4. Klik daarna op OK om uw computer te herstarten.

Heeft u een FilterNet versie die ouder is dan versie 1.2.3 dan dient u de FilterNet software te de-installeren en opnieuw te installeren. Het updaten van de FilterNet software verloopt dan niet naar behoren.

U kunt FilterNet de-installeren met de onderstaande stappen.

1. Ga naar 'Start' > 'Programma's' / 'alle apps' > 'FilterNet' > 'De-installeren'.
  2. Klik op 'OK' om te de-installeren of klik op 'Annuleren' bij de melding waarin u gevraagd wordt te bevestigen dat u Filternet wilt de-installeren. Het deïnstallatieprogramma wordt gestart.
  3. Klik op 'Volgende'.
  4. Typ het wachtwoord in en klik op 'Volgende'. FilterNet wordt gedeïnstalleerd.
  5. Klik op 'Voltooien' om de de-installatie te voltooien Bij oudere Filternet installaties kan er in plaats van Voltooien ook staan Nu Herstarten of Finish.

Daarna kunt u Filternet opnieuw installeren met de instructies op www.filternet.nl/installeren

Wilt u controleren of u de meest recente software gebruikt of wilt u oudere software handmatig updaten? Volg dan de onderstaande stappen:

1. Klik op de ‘Start’ knop en zoek de Filternet map op. Klik vervolgens op ‘Programma-instellingen’.

undefined

2. Bij versie details ziet u uw huidige Filternet versie. Is dit 1.2.3 of hoger en wilt u controleren of er updates zijn voer dan de onderstaande stappen uit.

Voer uw Filternet wachtwoord in en klik op ‘Login’.

undefined

3. Klik op ‘Click here!’ dit staat onder het kopje ‘Update available’.

undefined

4. Kik op ‘Volgende’ om de laatste versie van Filternet te installeren.

undefined

5. Klik op ‘Finish’ om het installatie scherm te sluiten.

undefined

6. Als laatste dient u de PC opnieuw op te starten om de installatie te voltooien. Dit kunt u doen door op ‘OK’ te klikken.