Hoe kan ik de Filternet software voor Mac OS X updaten?

Om de Filternet software van te updaten op uw Mac zijn er twee instructies beschikbaar. De eerste instructie op deze pagina is voor als u Versie 1.1 op uw Mac OSx heeft. De tweede instructie is voor als u gebruikt maakt van de Versie 1.0.

U kunt als volgt vinden welke versie u heeft:

1. Open 'programma's' op uw mac.
  2. Klik op de map 'Filternet'.
  3. Klik op 'Programma-instellingen'.
  4. U ziet nu staan welke FilterNet versie u gebruikt.

FilterNet software vanaf versie 1.1 updaten

Om de FilterNet software te updaten volgt u onderstaande stappen:

1. Ga bij 'programma's' naar de map Filternet en klik hier op 'programma-instellingen'.
  2. Wanneer er een update beschikbaar is dan verschijnt de tekst "update aviable". Klik op deze tekst en er verschijnt een bestand update.zip.
  3. Open dit zip bestand en er verschijnt een map met de naam MacInstallerUpdate.
  4. In deze map staat een uitvoerbaar bestand met de naam "updater"
    1. Voor Mac Osx met versie 10.11 of ouder kunt u dubbelklikken op het bestand "installer"
    2. Voor Mac OsX versies vanaf 10.11.x klikt u met de rechter muisknop op "installer" en selecteert de optie: "openen met Terminal".
  5. Er komt nu een pop-up tevoorschijn. Klik hier op de knop 'open'.
  6. Voer het administrator wachtwoord voor uw mac en klik op 'enter'. De installatie van Filternet wordt nu gestart.

FilterNet versie 1.0 updaten

Om FilterNet Versie 1.0 op uw Mac te kunnen updaten dient u eerst Filternet te verwijderen om vervolgens de nieuwste versie van Filternet te installeren.

1. Ga naar de installatiepagina.
  2. Klik op: 'Download en installeer de FilterNet software'.
    Download en installatiepagina FilterNet
  3. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord van uw FilterNet-account.
    undefined
  4. Download de Mac software.
    Download FilterNet Mac OS X installer
  5. Open de download en klik op de map 'Mac installer' en daarna op de 'Installer'. Wordt de installer niet geopend update dan eerst uw Java versie.
    Mac OS X Installer FilterNet
  6. Klik op ‘Volgende’.
    undefined
  7. Voer vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Deïnstalleren’. De de-installatie procedure wordt nu opgestart.
    undefined
  8. Wanneer de de-installatie is voltooid, klik op  Voltooien’.
    undefined
  9. Na de de-installatie dient u uw Mac te herstarten. Dit kunt u doen door op 'OK' te klikken.
    undefined
  10. Open de map ‘Mac-installer’ en dubbelklik op ‘Installer’. De installatie wordt gestart. Wanneer u de Mac versie 10.11.x of hoger gebruikt, dan kunt u niet dubbelklikken. Klik dan met de rechter muisknop op de 'installer' en klik op 'openen met terminal'. Voer het wachtwoord in van uw Mac en druk op‘Enter’.

undefined
  11. Het installatievenster verschijnt. Klik op ‘Volgende’ om verder te gaan.
    undefined
  12. Lees de licentieovereenkomst. Vink vervolgens aan: ‘Ik accepteer de licentieovereenkomst’. Klik vervolgens op ‘Volgende’.
    undefined

13. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord van FilterNet in om te registreren en klik op ‘Volgende’.
    undefined
  14. Klik op ‘Installeren’.
    undefined
  15. Wanneer de installatie is voltooid, klik op  Voltooien’. Wanneer u de Mac herstart is Filternet geüpdatet.