Steeds meer websites maken gebruik van https:// dat is een versleutelde verbinding. Het https filter zorgt ervoor dat websites die in plaats van http:// met https:// ook gefilterd worden. Onze FilterNet server ontsleutelt de gegevens zodat de informatie kan worden geanalyseerd en verzend vervolgens via een nieuwe versleutelde verbinding de pakketten naar uw apparaat. Websites voor betalingsverkeer, banken en financiële instellingen worden niet gefilterd door het https filter.

Om dit correct te laten werken is het belangrijk dat tijdens de FilterNet installatie het certificaat van Filternet in alle browser geïnstalleerd wordt. Daarnaast dient uw computer op de juiste tijd en niet enkele minuten te vroeg ingesteld te staan.