Hoe wijzig ik de datum en tijd op mijn Windows computer?

Let op: bij gebruik van FilterNet is het belangrijk dat u de juiste tijd heeft. Wanneer uw tijdsinstellingen later staan dan de daadwerkelijke tijd geven https websites geen problemen. Wanneer het veel vroeger staat, dan kloppen de certificaten niet en krijgt een een foutmelding.

U kunt dit op de onderstaande manier aanpassen.

Windows 7 / 8

1. Klik met de linker muisknop op de datum en tijd rechts onderin bij uw Windows bureaublad.
  2. Klik op: Instellingen voor datum en tijd wijzigen.
    Datum en tijd instellen windows 7 en 8
  3. Klik daarna op de knop: datum en tijd wijzigen.
    Datum en tijd wijzigen windows 7 en 8
  4. Pas de datum en het tijdstip aan en klik op OK.

Wanneer de tijdszone afwijkt met de instellingen in uw gebruikersbeheer klik dan op de knop tijdszone wijzigen. Pas de tijdszone aan naar de betreffende tijdszone. Voor Nederland is het ook belangrijk om aan te vinken klok automatisch aan zomertijd aanpassen. Klik daarna op de knop OK.

Windows 10

1. Klik met de rechter muisknop op de datum en tijd rechts onderin bij uw Windows bureaublad.
  2. Klik hier op datum/tijd aanpassen.
    Datum en tijd aanpassen windows 10
  3. In het scherm wat dan verschijnt kunt u onder tijdszone selecteren en gebruik van zomertijd inschakelen.
    Tijdzone selecteren windows 10

Datum en tijd zelf aanpassen

1. Om de datum en tijd zelf aan te passen klikt u onderaan bij 'Verwante instellingen' op de optie: 'Extra instellingen voor datum, tijd en regio'.
  2. Klik hier op: datum en tijd instellen.
    undefined
  3. Klik hier op de knop: Datum en tijd wijzigen.
    undefined
  4. Stel de juiste tijd in en klik op: OK. Het is daarna eventueel in dat venster ook mogelijk om de tijdszone op uw computer te wijzigen.