Hoe kan ik controleren of de https certificaten voor het https filter van Filternet correct staan geïnstalleerd?

De manier om dit te controleren verschilt per browser.

Internet Explorer

• Open de browser
  • Klik op het tandwieltje of extra en ga na internetopties
  • Klik hier op het tabblad content of inhoud en daarna op certificaten.
  • Klik op het tabblad vertrouwde basiscertificeringsinstanties. Controleer of FilterNet hier tussen staat met het IP adres: 83.247.79.244

Mozilla Firefox

• Open de browser
  • Klik op het menu icoon rechts bovenin de browser.
  • Klik hier op opties.
  • Klik hier op het tabblad geavanceerd.
  • Klik bij geavanceerd op het tabblad certificaten.
  • Klik op de knop certificaten bekijken.
  • Klik op het tabblad organisaties.
  • Controleer hier bij de F of FilterNet er tussen staat met het IP adres: 83.247.79.244

Google Chrome

• Open de browser.
  • Klik op het menu pictogram rechts bovenin de browser.
  • Klik hier op instellingen.
  • Klik helemaal onderaan op de optie: Geavanceerde instellingen weergeven.
  • Klik onder de optie HTTPS/SSL op de knop: certificaten beheren.
  • Klik op het tabblad vertrouwde basiscertificeringsinstanties. Controleer of Filternet hier tussen staat met het IP adres: 83.247.79.244

Wanneer de certificaten ontbreken en de optie 'install https certifcates' werkt niet of wordt niet ondersteund voor de betreffende browser, dan kunt u de certificaten ook handmatig installeren. Voor de bovenstaande browsers kunt u dit installeren door de bovenstaande stappen uit te voeren en in het juiste tabblad met certificaten op importen te klikken en de stappen in de wizard om het certificaat te installeren op te volgen.

Let op: Voordat u dit doet dient u het certificaat wel te downloaden via: www.filternet.nl/meercomputers