Wat is het 'Gebruikersbeheer'?

Het gebruikersbeheer is het online platform van FilterNet waar u alle instellingen per gebruiker kunt veranderen. Met het gebruikersbeheer heeft u toegang tot alle mogelijke opties van ‘Parental Control’ door websitecategorieën te blokkeren, blacklisting in te stellen en door het bijhouden van internetrapporten.

Waar kan ik het gebruikersbeheer vinden?

Op uw computer is een link na de installatie van FilterNet geïnstalleerd. Bij uw Windows-computer staat deze in uw FilterNet-map. Bij Mac staat deze tussen al uw geïnstalleerde programma’s. Via deze link gaat u automatisch met uw internetbrowser naar het gebruikersbeheer.

Een andere optie is via de website FilterNet.nl. Op deze website staat rechts bovenaan een knop genaamd ‘Gebruikersbeheer’.

Wanneer de link of knop niet werkt, ga naar: http://eocp01.filternet.nl:8080/FilterNetPC-1/

Inloggen

Log in met uw inloggegevens van FilterNet.

Inloggen FilterNet gebruikersbeheer

Wanneer u niet kunt inloggen, adviseren wij u eerst uw FilterNet-software te updaten via: 'Start' > 'FilterNet' > 'Programma-instellingen'. Log hier in met uw wachtwoord en klik op: ‘Update available’.

Zodra u ingelogd bent verschijnt het gebruikersbeheer:

Voorbeeld FilterNet gebruikersbeheer

Het gebruikersbeheer toont bij het opstarten standaard de pagina 'Gebruikers'.
In het menu links staan vijf tabbladen:

• Gebruikers (standaard)
  • Verzoeken
  • URL Groepen
  • Download
  • Help

Hieronder volgt per tabblad een korte uitleg.

Gebruikers

Bij het tabblad ‘Gebruikers’ staan de gebruikers per apparaat waar FilterNet op is geïnstalleerd. In totaal kunt u FilterNet op vijf verschillende apparaten installeren. Normaal gesproken worden standaard de gebruikers toegevoegd in het gebruikersbeheer. Wanneer dit niet gebeurt dient u dit handmatig te doen, anders blokkeert FilterNet alles voor de niet-aanwezige gebruiker (Klik op ‘+ Toevoegen’ om een gebruiker toe te voegen).

Wanneer u op een desbetreffende gebruiker uit de lijst klikt, ziet u de gebruikersgegevens. Hier ziet u bovenaan drie tabbladen:

• Inzicht - Verkrijg live inzicht in het surfgedrag en app-gebruik
  • Categorie Instellingen - Filter bepaalde categorieën als ‘Seks gerelateerd’ of ‘Afleiding/verslaving’.
  • Browsetijd – Stel een tijdslimiet in voor een gebruiker
  • Uitzonderingen – Blokkeer websites door zelf de URL in te voeren (blacklisting, whitelisting)
  • Termen - Geef zelf termen op om bepaalde content eenvoudig voor een specifieke gebruiker te blokkeren

Verzoeken

Hier staan verzoeken die door uw gebruikers gedaan zijn. Wanneer bijvoorbeeld iemand een site wil bereiken maar deze is geblokkeerd, kan hij/zij een verzoek doen. Deze verzoeken komen bij de administrator (u) terecht.

URL Groepen

Hier kunt u groepen URL’s (website links) verzamelen en deze voor gebruikers in- en uitschakelen.

Download

Mocht u FilterNet opnieuw willen installeren, dan kunt u FilterNet eventueel hier downloaden.

Help

Mocht u moeilijkheden ondervinden, dan kunt u hier terecht.