Wat is blacklisting?

Met FilterNet kunt u heel gemakkelijk zelf bepalen welke websites er wel en niet bezocht mogen worden (door specifieke gebruikers). Als u het bijvoorbeeld onverstandig vindt dat uw zoon of dochter op Facebook zit vanwege hun leeftijd, dan kunt u Facebook specifiek voor hen blokkeren. Dit is dus in te stellen per FilterNet-gebruiker.

U stelt ‘blacklisting’ als volgt in:

1. Ga naar het ‘Gebruikersbeheer’ en log in met uw gegevens.
  2. Klik u op de accountsnaam van de persoon waarvoor u een bepaalde website wilt blokkeren.
  3. Klik op de tab ‘Uitzonderingen’.

Gebruikersbeheer FilterNet - uitzonderingen maken
  4. Klik op ‘+ Nieuw’.
  5. In het formulier wat u te zien krijgt voegt u een URL (link) van de website toe die u wilt blokkeren. U kunt een complete website of een deel van een website blokkeren voor de gebruiker. Vervolgens vinkt u ‘Blokkeren’ of ‘Toestaan’ aan. ‘Blokkeren’ houdt in dat de gebruiker de desbetreffende site niet meer kan bezoeken, ‘Toestaan’ houdt in dat de gebruiker deze pagina juist wel kan bezoeken.

Gebruikersbeheer FilterNet uitzonderingen maken
  6. Klik op ‘Opslaan’.
  7. Er verschijnt bovenaan een bericht dat uw verzoek succesvol is doorgevoerd. Wanneer u op ‘Terug’ klikt u terug naar het Uitzonderingen-overzicht. Hier ziet u de betreffende website staan en de informatie die u zojuist daarover heeft toegevoegd.