Kan FilterNet conflicten geven met bepaalde software?

Ja, op dit moment zijn problemen bekend met de onderstaande software:

• Andere programma's waarmee tijdsinstellingen voor het internet/computer of filtering kan worden ingeschakeld. Het gaat hier om programma's zoals Kliktime en Timeslot. Deze programma's moeten eerst van uw computer verwijderd zijn, voordat FilterNet goed werkt.
  • Verouderde antivirus software met een installatiedatum van voor 1/6/2010 of verouderde virusscanners van (Eset) NOD32, F-secure 2011, Kaspersky 2011 en Bullguard 2011. Nieuwere versies van F-secure, Bullguard werken wel gewoon samen met FilterNet.
  • Anti-mallware of Anti spyware software conflicteren met de Filternet software. U kunt hierbij denken aan software zoals: Anti-Mallware bytes, Spybot, Spam fighter, AVG PC Tune up etc. U dient deze software voor de installatie van Filternet te verwijderen. Wanneer u deze software wenst te blijven gebruiken, dan kunt u geen gebruik maken van Filternet.
  • Conflicterende virusscanners. U kunt Filternet momenteel niet gebruiken in combinatie met de virusscanners: Eset (NOD 32) en Microsoft Security Essentails. Ook de virusscanners Avast, AVG internet security (betaalde of volledige trail versie), Kaspersky en Sophos (zakelijke virusscanner) geven conflicten. Klik hier voor de workarounds van deze virusscanners. Let op: bij het uitvoeren van workarounds: uw computer is mogelijk wel minder beveiligd tegen de bescherming van virussen. FilterNet is hiervoor niet aansprakelijk. Wilt u wel FilterNet gebruiken en gebruik maken van optimale bescherming voor virussen, dan adviseren wij u om een andere virusscanner te gebruiken zoals Norton (Internet Security), Mc Afee of F-secure Safe.
  • Conflicterende software. Er kunnen verschillende problemen optreden met Filternet in combinatie met de software van Ccleaner. U dient deze software voor de installatie van Filternet te verwijderen.
  • Het Windows 'Ouderlijk toezicht' (alleen van toepassing bij Windows Vista en Windows 7) of het Ouderlijk toezicht van uw virusscanner. Oplossing: schakel het Windows 'Ouderlijk toezicht' uit.
  • Windows XP wordt niet meer ondersteund door Microsoft. Ook FilterNet kan daardoor geen support meer bieden. Het kan zijn dat de software goed werkt, maar er wordt geen garantie gegeven.