Kan ik FilterNet naast de virusscanner Sophos installeren?

FilterNet is bedoeld voor consumenten en werkt het best samen met virusscanners die ook voor consumenten geschikt zijn. Sophos is een beveiligingsprogramma en virusscanner voor de zakelijke markt. Wanneer u FilterNet toch met Sophos wilt installeren, dan adviseren wij u eerst de onderstaande stappen uit te voeren.

1. Klik in de taakbalk op de knop voor de verborgen pictogrammen.

Klik

2. Klik op ‘Sophos’ (pictogram) en klik vervolgens op ‘Open Sophos Endpoint Security and Control

undefined

3. Wanneer uw systeem een melding geeft om door te gaan bevestig dit dan met ‘Ja’ of ‘Doorgaan’.

undefined
  4. Klik vervolgens op ‘Configure anti-virus and HIPS

undefined

5. Klik op ‘Web protection

undefined

6. Een venster met 'Web Protection' verschijnt. Klik bij ‘Download scanning’ op het pijltje en selecteer: ‘Off’. Klik vervolgens op 'OK.

undefined

7. U kunt nu FilterNet installeren via: www.filternet.nl/meercomputers Na de installatie zal FilterNet werken.

LET OP: Het kan zijn dat er conflicten optreden op uw computer tussen Sophos en FilterNet. Wij kunnen geen correcte werking van FilterNet garanderen in combinatie met Sophos.