Nog geen FilterNet abonnement? Probeer nu 1 maand gratis! Direct aanvragen

Ongewenste sites blokkeren

Websites blokkeren met schadelijke inhoud

Iedere computer, smartphone of tablet kan worden beschermd met FilterNet. U behoudt daarbij uw reeds bestaande internetverbinding. U hoeft dus niet over te stappen van provider! Wanneer het filter ergens slechte content vindt, zal hij de website blokkeren.

Op uw computer wordt het filter geactiveerd door de installatie van een klein computerprogramma of app'je. Met dit programma kunt u de persoonlijke instellingen van alle gezinsleden beheren en ongewenste sites blokkeren.

Een website blokkeren: Hoe werkt dat?

Wanneer de gebruiker surft op internet zoekt het programma contact met de centrale FilterNet-database. Elke opgevraagde website wordt razendsnel gecontroleerd. De database wordt iedere dag aangevuld door speciale software die continu speurt naar websites met ongewenste inhoud. De filterlijst van FilterNet blijft hierdoor actueel en hoog van kwaliteit.

Websites blokkeren met de hand

Om onderwerpen die lastig voor automatische software te beoordelen zijn te kunnen filteren, heeft FilterNet twee 'filteraars' in dienst. Deze filteraars speuren zelf naar bijvoorbeeld occultisme of erotische datingsites en zorgen dat de websites geblokkeerd worden. Zij verwerken ook de meldingen die gebruikers doen via het formulier 'filtersuggesties', zodat onterecht geblokkeerde sites weer beschikbaar worden voor u!

>> Lees meer over gebruikersbeheer