Nog geen abonnement op Filternet? Probeer 1 maand gratis. Direct aanvragen

Parental control

Al meer dan 10 jaar zorgt FilterNet voor verantwoord en veilig internet. Verantwoord en veilig heeft met de recente vernieuwing extra mogelijkheden gekregen. Met de extra filteropties van FilterNet kan voor elk gezinslid een persoonlijke filter worden gemaakt, waarmee het gebruik van internet nog beter beheersbaar wordt. Hiermee biedt Filternet de unieke mogelijkheden van Parental Control. Niet alleen op de computer, maar ook op smartphone en tablet.

Tijdslimiet instellen met parental control

Met de optie ‘tijdslimiet’ is het mogelijk om een tijdslimiet voor gebruik van internet in te stellen.

"Op de computer van Janneke mag alleen tussen 16.00 en 17.00 uur worden gesurft, daarna is het tijd voor huiswerk."

Extra categorieën & blokkeerlijst

Websites met erotiek, geweld en discriminatie worden altijd geblokkeerd. Daarnaast is het mogelijk om een aantal categorieën, zoals websites met illegale software, apart af te sluiten. Ook is het mogelijk om zelf websites toe te voegen aan een zogenaamde ‘blokkeerlijst’.

"Jan mag altijd internetten, maar niet op Facebook en websites waar illegale software te downloaden is."

Op afstand beheersbaar

Tot slot is het filter op afstand aan te passen. De beheerder kan vanaf zijn computer het filter op andere apparaten binnenshuis wijzigen.

Parental Control instellingen maken

Parental Control houdt dus eigenlijk in dat u instellingen kunt maken voor iedere gebruiker. Deze instellingen maakt u in het Gebruikersbeheer van FilterNet. Hoe u dit kan doen staat stap-voor-stap beschreven bij 'Support'.