Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

Kinderbeveiliging internet

#Tips

Geplaatst op 20 december 2018

Een smartphone of tablet voor je kind
Met een smartphone of tablet kan je kind huiswerk maken, contact houden met vriendjes en vriendinnetjes en gamen. Maar je wil niet dat je kind gewelddadige filmpjes op YouTube, seksfilms of porno-websites kan bekijken. Daarnaast is ‘cyberseks’ tussen je kind en onbekenden iets wat je als ouder wil voorkomen.
Smartphones en tablets zijn eenvoudig te beveiligen en te controleren met FilterNet. Zo zorg je ervoor dat je kind altijd veilig kan internetten en geen aankopen kan doen met een smartphone of tablet.

Kinderen op social media
Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en YouTube zijn voorbeelden van social media: internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie door middel van tekst, foto’s, video’s of audio met elkaar te delen. Al in 2012 was 70% van de kinderen tussen 12 en 18 jaar actief op sociale media (bron: CBS.nl).

Categorieën aan- en uitzetten
FilterNet-gebruikers hebben de mogelijkheid om met extra filteropties categorieën als ‘social media’ aan of juist uit te zetten. Met deze filteropties geef je per kind aan welke websites wel of juist niet getoond worden. Je kunt FilterNet instellen en gebruiken als een soort kinderbeveiliging voor internet.

Tijdslimiet internet instellen
Daarnaast kun je het internetgebruik van je kind reguleren door vaste internettijden in te stellen. Zo kan je kind alleen op afgesproken tijden op het internet. Dit kun je ook voor bepaalde apps of programma’s doen.

Digitaal pesten
Cyberpesten of digitaal pesten is een vorm van pesten die zich via internet afspeelt. Op verschillende social media kan je kind slachtoffer worden van cyberpesten. Cyberpesten is sinds enkele jaren enorm gegroeid, doordat steeds meer kinderen makkelijk toegang hebben tot het internet.

Voorkom dat je kind online pest of gepest wordt. Controleer wat hij of zij doet op internet en praat samen over het gebruik van internet en social media. Een handige regel is: wat je offline niet doet, moet je online ook niet doen.