Nog geen FilterNet abonnement? Probeer nu 1 maand gratis! Direct aanvragen

Kinderbeveiliging internet

Internet zonder erotiek, discriminatie en geweld

Uw kind en smartphone of tablet

Met een smartphone of tablet kan uw kind huiswerk maken, contact houden met vriendjes en vriendinnetjes en gamen. U wilt niet dat uw kind gewelddadige filmpjes op YouTube, seksfilms of porno-websites kan bekijken! Daarnaast is 'cyberseks' tussen uw kind en onbekenden iets wat u als ouders wilt voorkomen.
Smartphones en tablets zijn eenvoudig te beveiligen en te controleren. Zo zorgt u ervoor dat uw kind altijd veilig kan internetten en geen aankopen kan doen met een smartphone of tablet.

Smartphone of tablet filteren

undefined

Kinderen op Social Media

Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en YouTube zijn voorbeelden van Social Media: internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie d.m.v. tekst, foto’s, video’s of audio met elkaar te delen. Al in 2012 was 70% van de kinderen tussen 12 en 18 jaar actief op sociale media (bron: CBS.nl).

Categorieën aan- en uitzetten

FilterNet-gebruikers hebben de mogelijkheid om met extra filteropties categorieën als ‘Social Media’ aan of juist uit te zetten. Met deze filteropties geeft u per kind aan welke websites wel of juist niet getoond worden. U kunt FilterNet instellen en gebruiken als een soort kinderbeveiliging voor internet!

Filteropties Categorieën

Tijdslimiet internet instellen

Daarnaast kunt u het internetgebruik reguleren door vaste internet-tijden in te stellen voor uw kind. Zo kan uw kind alleen op afgesproken tijden op het internet.

Tijdslimiet instellen FilterNet


Digitaal Pesten

Cyberpesten of digitaal pesten is een vorm van pesten die zich via internet afspeelt. Op verschillende Social Media kan uw kind slachtoffer worden van cyberpesten. Cyberpesten is sinds enkele jaren enorm hard gegroeid doordat steeds meer kinderen makkelijker toegang hebben tot het internet.

Voorkom dat uw kind pest of gepest wordt! Controleer wat uw kind doet op het internet en ga in gesprek over het gebruik van internet en social media.

Internetrapporten bekijken

Internet op school

Inmiddels is internet en school onlosmakelijk met elkaar verbonden: Informatie zoeken voor verslagen, online je cijfers bekijken, je huiswerk ontvangen via een app.. Maar wie controleert het internetgebruik van kinderen en jongeren op school?

FilterNet wil op élk vlak bijdragen aan veilig en verantwoord internet. We hebben een speciaal abonnement voor onderwijs. Internet is namelijk de grootste bron in ons leerproces, maar dit moet wel veilig en verantwoord!

FilterNet Onderwijs