Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

Kinderbeveiliging internet

Internet zonder erotiek, discriminatie en geweld

Een smartphone of tablet voor je kind
Met een smartphone of tablet kan je kind huiswerk maken, contact houden met vriendjes en vriendinnetjes en gamen. Maar je wil niet dat je kind gewelddadige filmpjes op YouTube, seksfilms of porno-websites kan bekijken! Daarnaast is ‘cyberseks’ tussen jouw kind en onbekenden iets wat je als ouder wilt voorkomen.
Smartphones en tablets zijn eenvoudig te beveiligen en te controleren. Zo zorg je ervoor dat je kind altijd veilig kan internetten en geen aankopen kan doen met een smartphone of tablet.
Op welke smartphones en tablets werkt FilterNet?

Kinderen op social media
Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en YouTube zijn voorbeelden van social media: internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie d.m.v. tekst, foto’s, video’s of audio met elkaar te delen. Al in 2012 was 70% van de kinderen tussen 12 en 18 jaar actief op sociale media (bron: CBS.nl).

Categorieën aan- en uitzetten
FilterNet-gebruikers hebben de mogelijkheid om met extra filteropties categorieën als ‘social media’ aan of juist uit te zetten. Met deze filteropties geef je per kind aan welke websites wel of juist niet getoond worden. Je kunt FilterNet instellen en gebruiken als een soort kinderbeveiliging voor internet.
Lees hier hoe dat moet.

Tijdslimiet internet instellen
Daarnaast kun je het internetgebruik van je kind reguleren door vaste internet-tijden in te stellen. Zo kan je kind alleen op afgesproken tijden op het internet. Dit kun je ook voor bepaalde apps of programma’s doen.
Meer over tijdsinstellingen.

Digitaal pesten
Cyberpesten of digitaal pesten is een vorm van pesten die zich via internet afspeelt. Op verschillende social media kan je kind slachtoffer worden van cyberpesten. Cyberpesten is sinds enkele jaren enorm hard gegroeid doordat steeds meer kinderen makkelijk toegang hebben tot het internet.

Voorkom dat je kind online pest of gepest wordt! Controleer wat je kind doet op het internet en praat samen over het gebruik van internet en social media. Een goeie regel is: wat je offline niet doet, moet je online ook niet doen.