Mac OS X

Installatie instructie Filternet op Max OSx
Installeer Filternet nu makkelijk en snel

Bij deze installatie gaan we ervan uit dat u FilterNet al heeft aangevraagd. Vraag FilterNet aan als u dit nog niet heeft gedaan.

Start het installatieproces voor uw Mac OS X. Houd deze pagina voor het gemak open in een ander tabblad om het installatieproces door te lopen.

 

Stap-voor-stap installatie-instructie voor Mac OS X

 1. Lees de bevestigingspagina goed door en klik vervolgens op 'Download & installeer de FilterNet software'. 
  Download en installatie pagina FilterNet
 2. Voer uw inloggegevens in en klik op 'verzenden'. Deze heeft u zelf aangemaakt tijdens het aanvraagproces. De gegevens vindt u terug in de bevestigingsmail. 
  Inloggen FilterNet voor installatie
 3. Vervolgens komt u op de downloadpagina. Vink onder het woord ‘OperatingSystem’ de optieMac’ aan. Klik vervolgens op 'Download'.
  FilterNet downloaden voor Mac OS X
 4. Er verschijnt een nieuw venster met de titel ‘Filternet_Setup.zip openen’. Vink ‘Bestand opslaan’ aan en druk op ‘OK’
  FilterNet setup voor Max OS X
 5. Ga naar de map ‘Downloads’ op uw Mac en dubbelklik op ‘Filternet_Setup.zip’.
 De Setup-map wordt gedecomprimeerd (uitgepakt). 
  Wanneer u Mac OsX 10.11.x of hoger gebruikt is het niet mogelijk om de installer te openen met dubbelklik. Klik dan met de rechter muisknop op: 'Installer' (wat u kunt vinden in de map 'Filternet_Setup.zip') en klik dan op 'openen met Terminal'.

  FilterNet Mac OS X installer
 6. Open de map ‘Mac-installer’ en dubbelklik op ‘Installer’. De installatie wordt gestart. Voer het wachtwoord in van uw Mac en klik op 'Enter'.

  Wanneer de installatie niet geopend wordt of de terminal verschijnt niet probeer dan de installatie vanaf de desktop uit te voeren.
  undefined
 7. Het installatievenster verschijnt. Klik op ‘Volgende’ om verder te gaan.

  Wanneer het installatievenster niet verschijnt kan het zijn dat er een Apple supportpagina met Java wordt getoond. U dient dan eerst een Java update uit te voeren voordat de installatie kan worden gestart.

  FilterNet installatie wizard voor Mac OS X
 8. Lees de licentieovereenkomst. Vink vervolgens aan: ‘Ik accepteer de licentieovereenkomst’. Klik vervolgens op ‘Volgende’.
  Installatie wizard - Licentieovereenkomst FilterNet
 9. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Volgende’
  Installatie Wizard - FilterNet gebruikersnaam en wachtwoord invoeren
 10. Klik op ‘Installeren’.
  undefined
  De installatie wordt gestart. Vervolgens krijgt u bericht:
  Installatie geslaagd: Er verschijnt een bericht met een bevestiging dat de installatie met succes is afgerond. 

  Installatie mislukt: Er verschijnt een bericht dat de ingevoerde combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord niet geldig is. Voer de juiste inloggegevens in.

 11. Wanneer in de installatie is voltooid, klik op 'Voltooien'.
  undefined

  De installatie van FilterNet is geslaagd. Herstart de computer door op OK te klikken. Alle gebruikers die toegang hebben tot de computer zijn toegevoegd aan Gebruikersbeheer.


U kunt met behulp van ‘Gebruikersbeheer’ de toegang per gebruiker instellen. Let op: Als het filter ook na de herstart niet werkt, neemt u dan contact op met de helpdesk.