Ongewenste sites blokkeren

Werkt met iedere internetverbinding!

Iedere computer, smartphone of tablet kan worden beschermd met FilterNet. U behoudt daarbij uw reeds bestaande internetverbinding. U hoeft dus niet over te stappen van provider!

Op uw computer wordt het filter geactiveerd door de installatie van een klein computerprogramma of app'je. Met dit programma kunt u de persoonlijke instellingen van alle gezinsleden beheren en ongewenste sites blokkeren.

Wanneer de gebruiker surft op internet zoekt het programma contact met de centrale FilterNet-database. Elke opgevraagde website wordt razendsnel gecontroleerd. De database wordt iedere dag aangevuld door speciale software die continu speurt naar websites met ongewenste inhoud. De filterlijst van FilterNet blijft hierdoor actueel en hoog van kwaliteit.

Om onderwerpen die lastig voor automatische software te beoordelen zijn te kunnen filteren, heeft FilterNet twee 'filteraars' in dienst. Deze filteraars, Cora en Annelies, speuren zelf naar bijvoorbeeld occultisme of erotische datingsites. Zij verwerken ook de meldingen die gebruikers doen via het formulier 'filtersuggesties'.

Weten wat FilterNet filtert?

Blok 1Extra filteropties

Maak je eigen persoonlijke filter!

Blok 2Voor ouders

Kinderen en internet: handige tips.

Blok 3Over het filter

FilterNet werkt echt!

Webmail

Wachtwoord
vergeten?

"Sinds we thuis FilterNet hebben, kunnen we de kinderen
met een gerust gevoel achter de computer laten zitten!"

- Kees en Mies de Boer